MadScientist

Niste konektovani. Konektujte se i registrujte se

U plićaku nađeno devet bombi

Ići dole  Poruka [Strana 1 od 1]

1 U plićaku nađeno devet bombi taj Čet Nov 27, 2008 2:54 pm

APATIN - Pola kilometra nizvodno od Apatina, ribolovci i specijalci iz policije, pronašli su devet bombi. U rejonu Mali liman, na mestu gde se voda zbog niskog vodostaja povukla, ribolovci su u pesku otkrili dve ručne bombe. Potom su na tom mestu specijalci kancelarije za vanredne situacije Apatin, pri Ministarstvu odbrane, pronašli još sedam bombi, koje su se nalazile u jednom džaku.

Ribolovci i specijalci ukupno su pronašli šest defanzivnih i tri ofanzivne bombe, koje je uništila specijalna ekipa Ministarstva odbrane iz Beograda. Pretpostavlja se da je bombe u vodu bacila osoba koja je želela da ih se otarasi, a deo su ubojnih sredstava iz poslednjeg rata. Bacajući opasan eksplozivni materijal u vodu nepoznati pojedinac je ugrozio mnoge osobe, navode u apatinskoj kancelariji za vanredne situacije.
Ribolovci su primetili dve bombe, koje u plićaku delimično bile prekrivene peskom. Mesto je obeleženo i pozvani su stručnjaci za njihovo odstranjivanje, ali prilikom intervencije reka je nadošla i bombe su se našle 15 centimetara ispod vode.
- To je specijalcima otežalo vađenje i pretraživanje dna reke. Ali, akcija uspešno izvedena jer je posle detaljne pretrage nađen džak sa još sedam ručnih bombi. Kompletna akcija je izvedena uz maksimalne mere bezbednosti i prisustvo pripadnika policije, vatrogasne jedinice i lekarske službe - rekao je Milorad Bujić, šef kancelarije za vanredne situacije u Apatinu.
Ovo nije prvi slučaj da se na obalama Dunava i u kanalima za navodnjavanje nađu bombe i druga ubojna sredstva. Osobe koje poslovno, ili kao rekreativci dolaze na reku, policija je pozvala da prijave sve sumnjive predmete njihovoj ispostavi, ili Centru za obaveštavanje.
Građane koji imaju sakriveno naoružanje i ubojna sredstva, policija poziva da te predmete prijave, bez posledica i sankcija.
Prošle godine stručnjaci su na području Apatina tri puta uklanjali nađeno naoružanje i eksplozivne predmete. Pritom je uništeno 45 ručnih bombi, četiri raketna bacača „zolja“ i više metaka raznih kalibara. Ove godine, u četiri intervencije, uništeno je 15 ručnih bombi i tri „zolje“.

Izvor Blic

Pogledaj profil korisnika http://msla.serbianforum.info

Nazad na vrh  Poruka [Strana 1 od 1]

Similar topics

-

» Brojevi u snovima

Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu