MadScientist

Niste konektovani. Konektujte se i registrujte se

Voda u Apatinu i dalje nije za piće

Ići dole  Poruka [Strana 1 od 1]

1 Voda u Apatinu i dalje nije za piće taj Sre Nov 26, 2008 2:05 pm

APATIN - Ispitivanja na pet mesta su pokazala da je voda u Apatinu još uvek mikrobiološki neispravna. Ni posle takozvanog hiperhlorisanja, koje je izvršeno prošle sedmice, iz apatinskog vodovoda nije odstranjena bakterija ešerihija koli.

U Zavodu za javno zdravlje u Somboru, koji je vršio ispitivanje, navode da je voda prilikom uzimanja uzoraka bila zamućena te da se sve mora ponoviti. Građanima se savetuje da i dalje kuvaju vodu. Slično obaveštenje je stiglo i iz Javnog komunalnog preduzeća „Naš dom“, koje je obavestilo građane da se voda može koristiti za sve potrebe, osim za piće, za šta se prethodno mora prokuvati.
- Juče smo uzeli kontrolne uzorke vode na deset mesta, u mreži i vodotornju. Ukoliko voda ponovo bude mikrobiološki neispravna ponovo ćemo je dezinfikovati hlorom - kaže dr Dragoslava Čubrilo, iz Zavoda za javno zdravlje iz Sombora.
U ovoj ustanovi nisu tačno saopštili kada će biti poznati rezultati najnovije analize.
Da podsetimo, bakterija ešerihija koli je pronađena u vodovodu u samom gradu Apatinu, ali ne i u selima Prigrevica i Svilojevo. Zbog toga je izvršeno hiperhlorisanje vode, a građanima preporučeno da vodu kuvaju dok rezultati ne pokažu da je hlorisanjem odstranjena opasna bakterija.

Izvor:Blic

Pogledaj profil korisnika http://msla.serbianforum.info

Nazad na vrh  Poruka [Strana 1 od 1]

Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu