MadScientist

Niste konektovani. Konektujte se i registrujte se

Sagradite kuću za samo deset dana

Ići dole  Poruka [Strana 1 od 1]

1 Sagradite kuću za samo deset dana taj Pon Dec 01, 2008 1:20 pm


Zamislite da vam je potrebno samo nekoliko dana da napravite kuću po sopstvenim planovima. To je izvodljivo zahvaljujući konceptu ID 4, francuskom proizvodu koji postavlja nove granice u građevinarstvu. Predstavljen je na sajmu “Eko fair” u Beogradu.

– Da sagradite kuću od oko 100 kvadratnih metara, potrebno vam je svega desetak dana i dva radnika. Sve to vas košta oko 20.000 evra, a sve zahvaljujući ID 4 konceptu – objašnjava Stefan Kaplan, generalni direktor kompanije „Eko konstrukcija“.
Naime, ovaj francuski proizvod omogućava izuzetnu uštedu u vremenu izgradnje, radnoj snazi, kao i kvalitetnu toplotnu izolaciju i uštedu na grejanju tokom hladnih perioda. Materijal je izuzetno izdržljiv i postojan uprkos spoljnim vremenskim uslovima, a pruža mogućnost izgradnje u visinu i do devet spratova. Laka tehnička obrada, apsolutni termički komfor leti i zimi, vodootporan hermetički krov prilagodljiv svakoj vrsti crepa, samo su neke od prednosti ovog proizvoda.
– ID 4 koncept se razlikuje od montažnih kuća i onih sagrađenih na tradicionalan način po tome što ima duplu izolaciju, i spolja i iznutra, a između oplata se naliva 15 centimetara betona. Osnovna sirovina je neopor, koji predstavlja smešu grafita i polistirena, i izuzetan je toplotni izolator, čak do 60 odsto bolji u odnosu na tradicionalne materijale poput cigle ili drveta – kaže Bane Jovanović, direktor „Eko konstrukcije“, kompanije koja je ekskluzivni distributer ovog proizvoda za naše tržište.
Iako su novi na našem tržištu, za ID 4 koncept vlada veliko interesovanje kako građevinskih firmi, tako i pojedinaca koji žele da sebi naprave uštedu prilikom izgradnje kuće. U Francuskoj se potražnja, za sedam godina, koliko je ovaj proizvod na tržištu, dvostruko uvećavala iz godine u godinu. Firma koja će prva izvoditi radove u Srbiji je „Mundijal prošte“, koja već ima ugovorenu izgradnju tri stambena objekta.

Izvor Blic

Pogledaj profil korisnika http://msla.serbianforum.info

Nazad na vrh  Poruka [Strana 1 od 1]

Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu